2020. június 10., szerda

Lúdvári pecsenye

Egy kerti partira érdemes elkészíteni! Mi hétvégén fogyasztottuk.Egy jó pohár alkohol mentes,vagy alkoholos sörrel öblítve, mindenkinek ajánlom.




Hozzávalók:

4 szelet egyenként 12-14 dkg-os csont nélküli sertéstarja
őrölt fekete bors
2 evőkanál finomliszt
1 közepes nagyságú paradicsom
8 dkg füstölt szalonna
8 dkg füstölt kolbász
1 nagyobb húsos tévépaprika
1 közepes nagyságú vöröshagyma
4 tojása hús és a rántotta sütéséhez
3-4 evőkanál sertészsír vagy 5-6 evőkanál olaja tálaláshoz:
sült karikázott burgonya (elhagyható) enélkül is laktató!
többféle savanyúság


Elkészítése:

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, széleit, inas részeit bevágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztben megforgatva sütésig félrerakjuk. (A szeletek ne kerüljenek egymásra!)
A szalonnát félcentis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. A kolbászt, miután bőrét lehúztuk, vékonyan fölszeleteljük. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot 1-1,5 centis kockákra vágjuk. A tojásokat egy tálba ütjük, enyhén megsózzuk, villával fölverjük.
Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi zsírt vagy 2 evőkanál olajat teszünk, a szalonnát hozzáadjuk, és kevergetve a zsírját kisütjük. Ekkor a hagymát rárakjuk, kevergetve megfonnyasztjuk, majd következik a kolbász és a paprika. Együtt pirítjuk pár percig. A paradicsomot rárakjuk, egy kicsit együtt pirítjuk, azután ráöntjük a tojást. Kevergetve sütjük, míg a tojás megkocsonyásodik.
Közben egy másik serpenyőben a többi zsírt (olajat) megforrósítjuk, és a lisztbe forgatott tarjaszeleteket oldalanként 2-3 perc alatt pirosasra sütjük rajta. Ezután tepsibe átrakjuk, és a sütőben fólia alatt sütjük még 15 percig.Következhet a tálalás: négy tál közepére karikákra vágott majd pirosasra sütött burgonyát halmozunk. Erre ráfektetjük a flekkent, a húsra pedig ráhalmozzuk a szalonnás, kolbászos, lecsós rántottát. Salátalevelekkel, és többféle lecsöpögtetett savanyúsággal körberakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése