2020. január 14., kedd

Rikotta kuglóf


Federica Simoni receptje!






 Hozzávalók: 

 22 cm-es kuglóf formához   vagy  22 - 24 cm kör alakú formahoz 3 szilikon formát használtam 200 g tönköly liszt 200 g friss ricotta sajt szoba hőmérsékleten 2 tojás  150 g cukor  45 g 
2-3 evőkanál napraforgóolaj
  2 citrom héja 
1 tasak sütőpor 16 g

Elkészítése:

Jegesedéses cukor Az összetevőknek szobahő mérsékleten kell lenniük, a ricottát legalább 30 perccel a sütemény megkezdése előtt ki kell venni a hűtőből, és fakanállal alaposan össze kell keverni, amíg krémes nem lesz. Szitáljuk ki a lisztet. Kapcsoljuk be a sütőt 170 ° C-on. Hajtsuk a tojást a cukorral legalább 10 percig, majd adjuk hozzá a citrushéjat. Lassan adjuk hozzá az olajat, ha felszívódik, adjunk hozzá egy kanál lisztet, adjunk hozzá kanálban a ricottát és keverjük fel alacsony sebességgel. Amikor a ricotta felszívódik, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük még további 5 percig alacsony sebességgel, adjuk hozzá a tejet és a szitált élesztőt. Öntsük a keveréket a kiválasztott formábMindig fogpiszkálóval ellenőrizze a főzést.
Távolítsa el a sütőből, és 15 perc elteltével vegye le a cupcake-kat, és tegye rácsra.Hideg állapotban megszórjuk őket porcukorral. Szilikon formákat használtam, így 170 ° -ra állítottam a sütőt. Ha a főzés egy klasszikus, nem tapadó formával történik, 180 ° -ra állítva. Vegye figyelembe az eredeti recept: 200 g liszt, 50 g vaj  héja 1 citrom és 1 narancs 2 evőkanál tejjela és süssük körülbelül 30 percig.

Rusztikus szelet almával és amarettivel


Federica Simoni receptje!






Hozzávalók:
egy sütőlap 30x40

20 dkg vaj
20 dkg cukor 
citromhéja
3 közepes tojás
30 dkg liszt,
egy csipet só
15 dkg morzsolt amaretti keksz
2 vagy 3 almával (I 2, mert nagyok voltak)
citromlé
1 tasak sütőpor (16 g) Kapcsolja be a sütőt 180 fokon. Hámozzuk meg az almát és daraboljuk kockákra , megöntözzük őket citromlével.

egy sütőlap 30x40


Elkészítése:

Keverje össze a vajat egy krémmel, majd adjon hozzá cukrot, sót, citromhéjat és egy tojást egyenként, adva időben, hogy jól felszívódjanak.
Keverjük össze a lisztet, 50 gr amarettit, az almát és végül a szitált élesztőt.
Ossza el a keveréket a pergamenpapírral bélelt sütőlapon, simítsa be jól, és megszórja a megmaradt amarettival.
Süssük a sütő középső részében kb. 20/25 percig. Miután lehűlt, szórjuk meg porcukorral, és vágjuk szeletekre.

Házi Savoiardi


Federica Simoni konyhájából!






Összetevők:

2 egész tojás
2 db sárgája
100 g porcukor
100 g kristálycukor
egy csipet só
50 g liszt 00  (Pizzaliszt)
250 g étkezési keményítő 
8 g sütőpor
ízesítés ízlés szerint: citromhéj, narancs vagy vanília aroma

 2 evőkanál porcukor a szóráshoz.



Elkészítése:


Szitáljuk az étkezési keményítőt, a lisztet, és a sütőport egy másik tálba. Kezdjük a porcukorral a tojássárgákat kikeverni, és akkor jó, amikor szép krémes lesz az állaga.A tojásfehérjét robotgéppel kezdjük el felverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a kristálycukrot, amikor már felhabosodott, adjunk hozzá a kristálycukrot és egy csipet sót.Amikor kemény hab lesz belőle, a sárgákhoz adunk tojásfehérje habot, majd a lisztes keményítős sütőporos keveréket felváltva krémes állagú tésztává keverjük.Ezután habzsákba szedjük, amibe egy sima csövet dugtunk.10 cm-es kis hosszúkás piskótákat nyomunk egy sütőlemezre, melyet zsírpapírral kibéleltünk.  A savoiardikat megszórjuk porcukorral, és hagyjuk 10–15 percig pihenni, majd  süssük  az előmelegített sütőben 180 fokon 8/10 percig.