2020. január 14., kedd

Rikotta kuglóf


Federica Simoni receptje!






 Hozzávalók: 

 22 cm-es kuglóf formához   vagy  22 - 24 cm kör alakú formahoz 3 szilikon formát használtam 200 g tönköly liszt 200 g friss ricotta sajt szoba hőmérsékleten 2 tojás  150 g cukor  45 g 
2-3 evőkanál napraforgóolaj
  2 citrom héja 
1 tasak sütőpor 16 g

Elkészítése:

Jegesedéses cukor Az összetevőknek szobahő mérsékleten kell lenniük, a ricottát legalább 30 perccel a sütemény megkezdése előtt ki kell venni a hűtőből, és fakanállal alaposan össze kell keverni, amíg krémes nem lesz. Szitáljuk ki a lisztet. Kapcsoljuk be a sütőt 170 ° C-on. Hajtsuk a tojást a cukorral legalább 10 percig, majd adjuk hozzá a citrushéjat. Lassan adjuk hozzá az olajat, ha felszívódik, adjunk hozzá egy kanál lisztet, adjunk hozzá kanálban a ricottát és keverjük fel alacsony sebességgel. Amikor a ricotta felszívódik, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük még további 5 percig alacsony sebességgel, adjuk hozzá a tejet és a szitált élesztőt. Öntsük a keveréket a kiválasztott formábMindig fogpiszkálóval ellenőrizze a főzést.
Távolítsa el a sütőből, és 15 perc elteltével vegye le a cupcake-kat, és tegye rácsra.Hideg állapotban megszórjuk őket porcukorral. Szilikon formákat használtam, így 170 ° -ra állítottam a sütőt. Ha a főzés egy klasszikus, nem tapadó formával történik, 180 ° -ra állítva. Vegye figyelembe az eredeti recept: 200 g liszt, 50 g vaj  héja 1 citrom és 1 narancs 2 evőkanál tejjela és süssük körülbelül 30 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése