2020. január 14., kedd

Rusztikus szelet almával és amarettivel


Federica Simoni receptje!






Hozzávalók:
egy sütőlap 30x40

20 dkg vaj
20 dkg cukor 
citromhéja
3 közepes tojás
30 dkg liszt,
egy csipet só
15 dkg morzsolt amaretti keksz
2 vagy 3 almával (I 2, mert nagyok voltak)
citromlé
1 tasak sütőpor (16 g) Kapcsolja be a sütőt 180 fokon. Hámozzuk meg az almát és daraboljuk kockákra , megöntözzük őket citromlével.

egy sütőlap 30x40


Elkészítése:

Keverje össze a vajat egy krémmel, majd adjon hozzá cukrot, sót, citromhéjat és egy tojást egyenként, adva időben, hogy jól felszívódjanak.
Keverjük össze a lisztet, 50 gr amarettit, az almát és végül a szitált élesztőt.
Ossza el a keveréket a pergamenpapírral bélelt sütőlapon, simítsa be jól, és megszórja a megmaradt amarettival.
Süssük a sütő középső részében kb. 20/25 percig. Miután lehűlt, szórjuk meg porcukorral, és vágjuk szeletekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése