Federica Simoni konyhájából!
Összetevők:
2 egész tojás
2 db sárgája
100 g porcukor
100 g kristálycukor
egy csipet só
50 g liszt 00 (Pizzaliszt)
250 g étkezési keményítő
8 g sütőpor
ízesítés ízlés szerint: citromhéj, narancs vagy vanília aroma
2 evőkanál porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
Szitáljuk az étkezési keményítőt, a lisztet, és a sütőport egy másik tálba. Kezdjük a porcukorral a tojássárgákat kikeverni, és akkor jó, amikor szép krémes lesz az állaga.A tojásfehérjét robotgéppel kezdjük el felverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a kristálycukrot, amikor már felhabosodott, adjunk hozzá a kristálycukrot és egy csipet sót.Amikor kemény hab lesz belőle, a sárgákhoz adunk tojásfehérje habot, majd a lisztes keményítős sütőporos keveréket felváltva krémes állagú tésztává keverjük.Ezután habzsákba szedjük, amibe egy sima csövet dugtunk.10 cm-es kis hosszúkás piskótákat nyomunk egy sütőlemezre, melyet zsírpapírral kibéleltünk. A savoiardikat megszórjuk porcukorral, és hagyjuk 10–15 percig pihenni, majd süssük az előmelegített sütőben 180 fokon 8/10 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése