2020. január 14., kedd

Házi Savoiardi


Federica Simoni konyhájából!






Összetevők:

2 egész tojás
2 db sárgája
100 g porcukor
100 g kristálycukor
egy csipet só
50 g liszt 00  (Pizzaliszt)
250 g étkezési keményítő 
8 g sütőpor
ízesítés ízlés szerint: citromhéj, narancs vagy vanília aroma

 2 evőkanál porcukor a szóráshoz.



Elkészítése:


Szitáljuk az étkezési keményítőt, a lisztet, és a sütőport egy másik tálba. Kezdjük a porcukorral a tojássárgákat kikeverni, és akkor jó, amikor szép krémes lesz az állaga.A tojásfehérjét robotgéppel kezdjük el felverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a kristálycukrot, amikor már felhabosodott, adjunk hozzá a kristálycukrot és egy csipet sót.Amikor kemény hab lesz belőle, a sárgákhoz adunk tojásfehérje habot, majd a lisztes keményítős sütőporos keveréket felváltva krémes állagú tésztává keverjük.Ezután habzsákba szedjük, amibe egy sima csövet dugtunk.10 cm-es kis hosszúkás piskótákat nyomunk egy sütőlemezre, melyet zsírpapírral kibéleltünk.  A savoiardikat megszórjuk porcukorral, és hagyjuk 10–15 percig pihenni, majd  süssük  az előmelegített sütőben 180 fokon 8/10 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése