Hozzávalók
Elkészítés
- 1
A sütőtököt megtisztítjuk,majd kockákra vágjuk.A vöröshagymát szintén tisztítás után apróra vágjuk.
- 2
Olajon egy fazékban a hagymát a tökkel együtt kezdjük el pirítani,majd tegyük bele a Knorr zselét,és öntsük fel vízzel.Sózzuk,borsozzuk,és főzzük 20 perc alatt puhára.
- 3
Botmixerrel áttörjük a levest. A narancs levét belefacsarjuk,és a gyömbért reszeljük bele a levesbe.Jól keverjük össze.A rókagombát ha mirelit olvasszuk ki,és aprítsuk fel apróbb darabokra.Serpenyőben vajat hevítünk,és a gombát megsütjük.Sózzuk,borsozzuk amikor készen van.
- 4
A tejszínt kevés liszttel,vagy étkezési keményítővel keverjük össze,és sűrítsük be a levest vele.Ha sűrű,akkor a liszt elhagyható.Az enyém hígabb lett.Kinek ízlése szerint.Tányérokba szedjük a levest,minden adagra teszünk egy-egy nagy kanál tejfölt,és némi pirított gombát.