2024. november 23., szombat

Pikáns sütőtökleves pirított rókagombával

Igazi őszi leves,bár a rókagomba szezon már elmúlt,de mélyhűtöttből készítettem.







 Hozzávalók

 6 adag
  1. 15 dkg rókagomba
  2. 80 dkg tisztított sütőtök
  3. 1 narancs
  4. 1 cikk gyömbér
  5. olívaolaj
  6. 3 dkg vaj
  7. 1 kevés só,őrölt bors
  8. 1 db vöröshagyma
  9. 1,5 dl főzőtejszín,de lehet tejföl 4 ek
  10. 1 l zöldségalaplé vagy 1 Knorr zöldségalapzselé

Elkészítés

 35 perc
  1. 1

    A sütőtököt megtisztítjuk,majd kockákra vágjuk.A vöröshagymát szintén tisztítás után apróra vágjuk.

    Pikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 1 fotójaPikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 1 fotójaPikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 1 fotója
  2. 2

    Olajon egy fazékban a hagymát a tökkel együtt kezdjük el pirítani,majd tegyük bele a Knorr zselét,és öntsük fel vízzel.Sózzuk,borsozzuk,és főzzük 20 perc alatt puhára.

    Pikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 2 fotójaPikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 2 fotójaPikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 2 fotója
  3. 3

    Botmixerrel áttörjük a levest. A narancs levét belefacsarjuk,és a gyömbért reszeljük bele a levesbe.Jól keverjük össze.A rókagombát ha mirelit olvasszuk ki,és aprítsuk fel apróbb darabokra.Serpenyőben vajat hevítünk,és a gombát megsütjük.Sózzuk,borsozzuk amikor készen van.

    Pikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 3 fotójaPikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 3 fotójaPikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 3 fotója
  4. 4

    A tejszínt kevés liszttel,vagy étkezési keményítővel keverjük össze,és sűrítsük be a levest vele.Ha sűrű,akkor a liszt elhagyható.Az enyém hígabb lett.Kinek ízlése szerint.Tányérokba szedjük a levest,minden adagra teszünk egy-egy nagy kanál tejfölt,és némi pirított gombát.

    Pikáns sütőtökleves pirított rókagombával recept fázis 4 fotója