2020. január 17., péntek

Citromos pitetorta


Aki szereti a citromos sütiket, annak ajánlom, hogy ezt ne hagyja ki, mert igazán pikáns, és egyben üdítő desszert!



Hozzávalók

4 adag
  1. 22 dkg liszt
  2. 14 dkg vaj
  3. 2 csipet só
  4. 6 dkg cukor
  5. 2 tojássárgája
  6. 2 ek tejföl
  7. Valamint
  8. 4 zöldcitrom (lime)
  9. 10 dkg cukor
  10. 4 tojás
  11. 7 evőkanál tejszín
  12. 1 evőkanál liszt
  13. 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

50 perc
  1. 23 cm-es átmérőjű piteforma kell hozzá, aminek a belsejét ki lehet venni.
    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, és 3 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk.
     
  2.  A citrom levét kifacsarjuk, majd a tejszínt a cukorral, és a tojásokkal, meg a citromlével összekeverjük, és az 1 citromhéját is reszeljük bele. A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése