Szép napot mindenkinek! Mai javaslatom nektek, ezt a gyönyörű lágy tortát görög joghurttal. Kiváló reggelire,uzsonnára.
Hozzávalók:
27 dkg süteményliszt
10 dkg étkezési keményítő
17 dkg lágy vaj
22 dkg cukor
1 bio citrom héja
5 tojás
34 dkg görög joghurt
1 tasak sütőpor
Elkészítése:
Távolítsa el a vajat és a joghurtot a hűtőből legalább 30 percig szoba hőmérsékletre tegyük.Sütemény elkészítése előtt. Szitáljuk a lisztet a keményítővel. kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Válasszuk le a sárgáját a fehérjétől. Keverjük a tojásfehérjét egy kanál cukorral, amelyet az egészből vettünk, és tegyük félre.Keverjük össze a vajat a cukorral, amíg szép keveréket nem kapunk, adjunk hozzá egy-egy sárgáját, és adjunk hozzá minden egyes hozzáadáshoz időt, és adjuk hozzá a citromhéjat.
Mindig habverővel adjuk hozzá a joghurtot.
Ezután adjuk hozzá a sütőport, és így folyamatos keveréket kapunk.
Szuszpendáljuk a habverővel, és adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét, felváltva a szitált lisztre. Öntsük a bélelt sütőlapra. Süssük 180 fokon 40 percig, majd vegyük le 160 fokra, és folytassuk további 10/15 percig, ellenőrizzük a sütést egy kötőtűvel.
Megjegyzés:
A görög joghurt helyettesíthető natúr joghurttal.
A forma átmérője 24 cm
Hozzávalók:
27 dkg süteményliszt
10 dkg étkezési keményítő
17 dkg lágy vaj
22 dkg cukor
1 bio citrom héja
5 tojás
34 dkg görög joghurt
1 tasak sütőpor
Elkészítése:
Távolítsa el a vajat és a joghurtot a hűtőből legalább 30 percig szoba hőmérsékletre tegyük.Sütemény elkészítése előtt. Szitáljuk a lisztet a keményítővel. kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Válasszuk le a sárgáját a fehérjétől. Keverjük a tojásfehérjét egy kanál cukorral, amelyet az egészből vettünk, és tegyük félre.Keverjük össze a vajat a cukorral, amíg szép keveréket nem kapunk, adjunk hozzá egy-egy sárgáját, és adjunk hozzá minden egyes hozzáadáshoz időt, és adjuk hozzá a citromhéjat.
Mindig habverővel adjuk hozzá a joghurtot.
Ezután adjuk hozzá a sütőport, és így folyamatos keveréket kapunk.
Szuszpendáljuk a habverővel, és adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét, felváltva a szitált lisztre. Öntsük a bélelt sütőlapra. Süssük 180 fokon 40 percig, majd vegyük le 160 fokra, és folytassuk további 10/15 percig, ellenőrizzük a sütést egy kötőtűvel.
Megjegyzés:
A görög joghurt helyettesíthető natúr joghurttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése