A tepsis Raffaello sütihez hasonló, de mégsem az! Annak alapjául szolgált a recept, hiszen azért vagyunk,hogy újabb sütiket kreáljunk. Itt mandulával készül a tészta, aminek más ízvilága van. Jó dolog átalakítani néha azokat a sütiket,amiket már megszoktunk, de szeretnénk más ízben kipróbálni. Sok receptem is ehhez hasonló átalakításban készült.
Hozzávalók
6 fő
- Fehér tészta:
- 5 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál extra süteményliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 citrom leve
- Barna tészta:
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált mandula
- 3 evőkanál Holland sötét kakaó
- 2 evőkanál extra süteményliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- Krémhez:
- 1 csomag kókuszos sütipuding
- 3,5 dl tej
- 5 csapott evőkanál kristálycukor
- 10 dkg puha vaj
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag expressz zselatin fix
- Díszítéshez:
- Étcsokoládé reszelék
Elkészítése:
1. A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a citrom levével,pici sóval,majd a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk.
2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165 C-on 15 percig sütjük. A barna tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A mandulát a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a habba.
3. 165 C-on 15 percig sütjük. Először a pudingporhoz keverjünk 1 dl tejet, majd utána a már maradék 2,5 dl forrásban lévőhöz adjuk hozzá.Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
4. Hűlni hagyjuk, végül a vajat apránként beledolgozzuk.A sajtkrémmel,és a zseléfix-el elkeverjük.Géppel krémessé keverjük. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amelynek a tetejét a maradék krémmel megkenünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése