Ennek az ételnek pont az a lényege, hogy szaftos legyen a hús (nekem ehhez egy zsíros karaj állt rendelkezésemre). A gombát mélyhűtött állapotban vettem. A kovászos uborkát is készen vásároltam, mivel most télen csak így tudom megoldani.
- Hozzávalók
- 1.
- 1 kg hosszú sertéskaraj
- 2.
- 3 ek zsiradék
- 3.
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 4.
- 2 gerezd fokhagyma
- 5.
- 1 tk fűszerpaprika
- 6.
- 1 kis darab kápia paprika
- 7.
- 3 db kovászos uborka
- 8.
- só
- 9.
- frissen őrölt bors
- 10.
- csipet őrölt fűszerkömény
- 11.
- csipet kakukkfű
- 12.
- 1 marék kockázott mirelit vargánya
- 13.
- 1 tk paprikakrém
- 14.
- 1 ek paradicsompüré
- 15.
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés módja
1. Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon vagy zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. A fokhagymát préseljük bele. Jól keverjük össze, majd pirítsuk le.
2. Ezt követően szórjuk bele a paprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a köményt és a kakukkfüvet. Öntsük fel vízzel, majd ízesítsük szójaszósszal, egy kevés sóval és borssal.
3. Lefedve főzzük. Félidőben adjuk hozzá a felkockázott gombát, az apróra vágott kápia paprikát, majd mikor már puha a hús, az uborkát is.
4. Ezután pár percig főzzük, majd ha kellően sűrű, már tálalhatjuk is kedvenc tésztaköretünkkel.
5. Fogyasztás előtt az uborkát szeletekre vágva tegyük a tányérra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése