Megpróbáltam a fehér csokis változatot a családomnak nagyon ízlett. Már rég szerettem volna elkészíteni,de valahogy mindig kimaradt a listáról.Most azonban nekiveselkedtem,és megpróbálkoztam egy ritka,de világos változattal.Hiszen mindenki a kakaós változatot készíti.
Hozzávalók
6 fő
- 5 db L-es tojás
- 2 evőkanál kakópor
- 3 evőkanál süteményliszt
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 tk sütőpor
- 3 ek olaj
- 1,5 dl víz
- A krémhez
- 2 csomag fehér csokis pudingpor
- 1 tk málna színező
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 fiola rum aroma
- A tetejére:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 4 ek olaj
- Díszítésnek zebraforgács a Dr Oetkertől (opcionális)
- Elkészítése:
Kivajazunk és lisztezünk 2 őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formába a tésztákat.A sütőben 25 percen át sütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A krémhez felfőzünk 6 dl tejet a fehér csokis pudingporral, és hűlésig kevergetjük. A vajat nagyon habosra keverjük a cukorral, a rummal ízesítjük, majd a málna színezékkel színezzük.A kihűlt piskótákat a barázdáknak megfelelően szeletekre vágjuk.Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a krémmel. Szépen összeillesztjük őket két rúdba készítsük. A tetejét olvasztott fehér csokival bevonjuk,tehetünk még rá díszítést is és dermesztés után ferdén szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése