Levesimádó család vagyunk, igyekszem minél változatosabb leveseket készíteni.
A gomba ízletesebb, ha ízesítjük szójaszósszal. Gondoljunk csak az ázsiai levesekre,milyen ízletessé teszik a különböző fűszerek, szójaszószok,halszószok. A szója nagyon egészséges, és gyakran használom levesek ízesítésére,és akkor kevesebb sót használok. Nem kell visszariadni tőle, mert rácsodálkozna az, aki először próbálkozik vele!Használjuk bátran!
Hozzávalók:
- 15 dkg gomba
- 2 darab sárgarépa
- 1 szál fehér zöldség
- 1 szál póréhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek szójaszósz sötét
- 2 db húsleveskocka
- 1 tk sült kápia paprikakrém
- ½ dl olaj
- 20 dkg kacsamáj
- 1 egész tojás
- 1 tk reszelt vöröshagyma
- 5 dkg morzsa
- só
- őrölt bors
- majoránna
Elkészítése:
Gombaleves májgaluskával recept elkészítése először a galuskát állítjuk össze. A májat elkaparjuk, hozzátesszük a kissé felvert tojást, sót, borsot, morzsolt majoránnát, a csokor petrezselymet apróra vágva, a morzsát és a lisztet. Jól összekeverjük, majd félretesszük pihenni.
Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a kicsit hosszúkásra vágott répákat, a vágott petrezselyem felét és a szeletelt gombát, paprikakrémet. 2-3 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk és belemorzsoljuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk Felöntjük kb 1,5 liter vízzel. Szójaszósszal ízesítjük.
Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. A kész levesbe apró galuskákat szaggatunk a májas keverékből és nagyon lassan főzzük puhulásig.
Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a kicsit hosszúkásra vágott répákat, a vágott petrezselyem felét és a szeletelt gombát, paprikakrémet. 2-3 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk és belemorzsoljuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk Felöntjük kb 1,5 liter vízzel. Szójaszósszal ízesítjük.
Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. A kész levesbe apró galuskákat szaggatunk a májas keverékből és nagyon lassan főzzük puhulásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése