2023. október 24., kedd

Parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Először kóstolok articsókát, pedig nagyon sokszor láttam hogy készítik el. A boltokban ritkán kapni, de a konzervet jobb szeretem. Grillezett márkás változat, ami nagyon ízletes, és megy ehhez az ételhez. Csodálatos íze van! 



 Hozzávalók

 20 perc
 2-3 adag
  1. 3 dkg parmezán lereszelve
  2. 10 dkg füstölt sonka, ami nálam Dalmát, de lehet Serrano vagy más is
  3. 10 dkg marinált grillezett articsóka darabok üvegben
  4. 15 dkg reszelt mozzarella
  5. 10 dkg natúr sajtkrém mascarpone
  6. ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  7. 2 marék Tagliatelle tészta
  8. levél Díszítéshez bazsalikom

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben 10 perc alatt. Leszűrjük, úgy, hogy kevés lé maradjon alatta. A reszelt mozzarellát keverjük el a sajtkrémmel.

    Parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 1 fotoParmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 1 fotoParmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    Tépkedjük darabokra a sonkát. A tésztát keverjük el a sajtos sajtkrémmel, pár másodpercig hagyjuk a tűzhelyen, majd tálaljuk is. A sonkát rászórjuk, köré tesszük az articsóka szeleteket, megszórjuk a parmezánnal, díszítjük bazsalikom levéllel.

    Parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 2 fotoParmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 2 fotoParmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 2 foto
  3. 3. lépés

    Őrölt színes borssal megszórhatjuk, de elmaradhat. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése