2023. október 24., kedd

Gemenci sertésnyelv





Aki szereti a vadhúsos ízeket, annak ízleni fog. Semmi köze ugyan a vadakhoz, mégis a fűszerezése olyan ízt produkál.



 Hozzávalók

 50 perc
 2 adag
  1. 2-3 db kisebb sertésnyelv
  2. 10 dkg vargányagomba
  3. 1 db vöröshagyma kb. 5 dkg
  4. 1 tk kakukkfű
  5. pár szem borókabogyó
  6. 2 ek áfonyadzsem
  7. 1 ek áfonyadzsem
  8. só, őrölt bors
  9. vaj
  10. 1 dl vörösbor
  11. 1 ek paradicsompüré
  12. 1 kevés liszt
  13. 1 csomag félkész gnocci

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Megfőzzük a nyelvet vöröshagyma, fokhagyma és só, bors társaságában. Utána letisztítjuk a szürke recét róla és a gombás alapba tesszük még hogy összefőjenek a gombával.

    Gemenci sertésnyelv recept lépés 1 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 1 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    Hagymát pirítunk, rátesszük a paradicsompürét, és az áfonyát, meg a fűszereket (kakukkfű, őrölt bors, só, tört borókabogyó) beletesszük. Hozzátesszük a vargányagombát, liszttel megszórjuk, és felöntjük kevés vízzel.

    Gemenci sertésnyelv recept lépés 2 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 2 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 2 foto
  3. 3. lépés

    Pár perc múlva felöntjük a borral, és 15 percig főzzük sűrűre. Gnoccival tálaljuk, de fogyaszthatjuk burgonya fánkkal, az eredeti recept alapján.

    Gemenci sertésnyelv recept lépés 3 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése