Aki szereti a vadhúsos ízeket, annak ízleni fog. Semmi köze ugyan a vadakhoz, mégis a fűszerezése olyan ízt produkál.
Hozzávalók
- 2-3 db kisebb sertésnyelv
- 10 dkg vargányagomba
- 1 db vöröshagyma kb. 5 dkg
- 1 tk kakukkfű
- pár szem borókabogyó
- 2 ek áfonyadzsem
- 1 ek áfonyadzsem
- só, őrölt bors
- vaj
- 1 dl vörösbor
- 1 ek paradicsompüré
- 1 kevés liszt
- 1 csomag félkész gnocci
Elkészítés
- 1. lépés
Megfőzzük a nyelvet vöröshagyma, fokhagyma és só, bors társaságában. Utána letisztítjuk a szürke recét róla és a gombás alapba tesszük még hogy összefőjenek a gombával.
- 2. lépés
Hagymát pirítunk, rátesszük a paradicsompürét, és az áfonyát, meg a fűszereket (kakukkfű, őrölt bors, só, tört borókabogyó) beletesszük. Hozzátesszük a vargányagombát, liszttel megszórjuk, és felöntjük kevés vízzel.
- 3. lépés
Pár perc múlva felöntjük a borral, és 15 percig főzzük sűrűre. Gnoccival tálaljuk, de fogyaszthatjuk burgonya fánkkal, az eredeti recept alapján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése