Csodálatosan finom húsétel. A színes bors pikáns íze teszi élvezhetővé, és a hús zamata. Lágy mártás kevés fűszerezéssel. A Maggi kockái a sült húsokhoz tökéletes, érdemes vele elkészíteni. Saft zum braten.
Hozzávalók:
4 adag
2 db sertésszűz
2 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt bors frissen
1-2 szál rozmaring
1 tk színes bors
1-2 db Maggi kocka húsok szaftjához, hogy finomítsuk a mártást
1,5 dl víz
ízlés szerint só
1 csomag fűszeres burgonyagerezdek mélyhűtött
szükség szerint olaj a kisütéshez
Elkészítése: A szűzpecsenyét megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. Vajat hevítünk egy serpenyőben, és a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és a vajon átsütjük mindkét oldalát. A rozmaring ágból egyet felaprítunk, és a hús mellé tesszük. A mártáshoz kevés vizet felforrósítunk a serpenyőben, és az ízesítő kockákat elkeverjük benne csomómentesre. A borsot beletesszük, és elkeverjük jól, majd a hússzeleteket visszahelyezve puhára pároljuk. Fedjük le, és a levet pótoljuk, ha szükséges.A burgonya gerezdeket forró olajban süssük ki, és a hús mellé kínáljuk. A mártással meglocsoljuk. Rozmaringgal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése