Hozzávalók
- 2 db hízott kacsamellfilé készre sütve
- 25 dkg sampion gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 tk vaj
- 1 csipet kakukkfű
- 1 ek mustár
- 1 db vöröshagyma
- olaj,só,bors
- 2 dl tejszín
- csokor petrezselyemzöld kis
- 1 csomag Taglietelle tészta
- Száras kapribogyó fél üveggel
- 1 dl fehérbor száraz
Elkészítés
- 1
A húsos füstölt szalonnát kockázzuk fel,vagy már kész kockázottat is vehetünk hozzá.Nagyobb serpenyőben süssük ki kevés vaon,és dobjuk rá a felaprított vöröshagymát,pirítsuk 5 percig.Adjuk hozzá a megtisztított cikkekre vágott gombát, és kevergetve pirítsuk 3 percig.Kakukkfűvel,borssal,és kevés sóval ízesítjük. Adjuk hozzá a száras kapribogyót is,amit előtte leöblítjük,mert sós lében van.
- 2
A tejszínt a mustárral keverjük ki.A bort öntsük a gombára,és pár perc múlva a petrezselyemzöldet,és a tejszínes mustárt is keverjük hozzá.A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben,szűrjük le.Az előre kisütött kacsamellet daraboljuk fel majd tegyük a tejszínes gombába.Melegítsük össze,és tálalhatjuk a tésztával.
- 3
Jó tanács: A kacsa mellett sóztam borsoztam,beirdaltam,elősütöttem kevés vajon,majd zsírpapírral bélelt tepsibe téve letakarva sütöttem finom puhára kevés bor hozzáadásával zsírral együtt kb 1 órát 160 fokon.Nem lesz száraz,sőt finom szaftos lesz.A végén kicsit rágrillezek fedő nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése