2024. november 6., szerda

Sztroganoff kacsa tricolor tagliatellével



A tésztát Szicíliából hoztam,most ezt az ételt készítettem belőle.A színe nem túl bizarr a gomba miatt,de szerintem csodás az íze! Nagyon kedvelem az olasz tésztákat.



 

Hozzávalók

 65 perc
 4 adag
  1. 2 db hízott kacsamellfilé készre sütve
  2. 25 dkg sampion gomba
  3. 10 dkg füstölt szalonna
  4. 1 tk vaj
  5. 1 csipet kakukkfű
  6. 1 ek mustár
  7. 1 db vöröshagyma
  8. olaj,só,bors
  9. 2 dl tejszín
  10. csokor petrezselyemzöld kis
  11. 1 csomag Taglietelle tészta
  12. Száras kapribogyó fél üveggel
  13. 1 dl fehérbor száraz

Elkészítés

  1. 1

    A húsos füstölt szalonnát kockázzuk fel,vagy már kész kockázottat is vehetünk hozzá.Nagyobb serpenyőben süssük ki kevés vaon,és dobjuk rá a felaprított vöröshagymát,pirítsuk 5 percig.Adjuk hozzá a megtisztított cikkekre vágott gombát, és kevergetve pirítsuk 3 percig.Kakukkfűvel,borssal,és kevés sóval ízesítjük. Adjuk hozzá a száras kapribogyót is,amit előtte leöblítjük,mert sós lében van.

    Sztroganoff kacsa tricolor tagliatellével recept fázis 1 fotójaSztroganoff kacsa tricolor tagliatellével recept fázis 1 fotójaSztroganoff kacsa tricolor tagliatellével recept fázis 1 fotója
  2. 2

    A tejszínt a mustárral keverjük ki.A bort öntsük a gombára,és pár perc múlva a petrezselyemzöldet,és a tejszínes mustárt is keverjük hozzá.A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben,szűrjük le.Az előre kisütött kacsamellet daraboljuk fel majd tegyük a tejszínes gombába.Melegítsük össze,és tálalhatjuk a tésztával.

    Sztroganoff kacsa tricolor tagliatellével recept fázis 2 fotójaSztroganoff kacsa tricolor tagliatellével recept fázis 2 fotója
  3. 3

    Jó tanács: A kacsa mellett sóztam borsoztam,beirdaltam,elősütöttem kevés vajon,majd zsírpapírral bélelt tepsibe téve letakarva sütöttem finom puhára kevés bor hozzáadásával zsírral együtt kb 1 órát 160 fokon.Nem lesz száraz,sőt finom szaftos lesz.A végén kicsit rágrillezek fedő nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése