2014. december 19., péntek

Kakaós-fűszeres csokis linzer.


  1. Az ünnepekre olyan süteményeket készítsünk,amit elrakhatunk akár 10 napra is nem lessz semmi bajuk,ha dobozban hűvös száraz helyen eltároljuk.Ezzel is megkönnyítve munkánkat a zsúfolt ünnepi előkészületek,és vásárlások miatt.

 Hozzávalók:
  1. 20 dkg margarin
  2. 40 dkg liszt
  3. 16 dkg porcukor
  4. 1 citrom reszelt héja
  5. 2 db tojássárgája
  6. 1/2 dl tej
  7. 1 tk kardamommag
  8. 1 tk őrölt szegfűszeg
  9. 1 ek sötét jó minőségű kakaópor,lehetőség szerint Holland. Ettől lesz szép sötét
  10. 10 dkg tortabevonó csoki
  11. 2 ek olaj
  12. 1 evőkanál natúr őrölt pisztácia ( elhagyható)
  13. 50 dkg baracklekvár
Elkészítése:

A lisztet egy keverőtálba tesszük,a cukrot, kakaóport, margarint ,tojássárgáját,fűszereket a citromhéjjal együtt,robotgéppel összedagasztjuk,és a tejet közben adagoljuk hozzá.Sima tésztát kapunk,és betesszük a hűtőbe 1 napra, fóliába csomagolva. Ha azonban sietnünk kell,akkor 1 órára hűtsük le.Sütőlapot készítünk zsírpapírral vagy szilikonos lappal béleljük,és erre helyezzük a kiszaggatott tésztákat egymástól legalább 3 cm távolságra.Ezután 2 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát,és virágszirom szaggatóval kiszaggatjuk a felét,míg a másikat a lyukas szaggatóval.Előmelegített sütőben 200 fokon 14 perc alatt szép világosra sütjük őket.Kihűtjük,és a sima lapokra nyomunk lekvárt,és a lyukas tésztával össze illesztjük olvasztott csokoládéval,amit olajjal hígítottunk . Bespricceljük a tetejét, és pisztáciával megszórjuk. Ezután dermesztjük, majd dobozokba tároljuk az ünnepekig. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése