- Az ünnepekre olyan süteményeket készítsünk,amit elrakhatunk akár 10 napra is nem lessz semmi bajuk,ha dobozban hűvös száraz helyen eltároljuk.Ezzel is megkönnyítve munkánkat a zsúfolt ünnepi előkészületek,és vásárlások miatt.
- 20 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 16 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db tojássárgája
- 1/2 dl tej
- 1 tk kardamommag
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 ek sötét jó minőségű kakaópor,lehetőség szerint Holland. Ettől lesz szép sötét
- 10 dkg tortabevonó csoki
- 2 ek olaj
- 1 evőkanál natúr őrölt pisztácia ( elhagyható)
- 50 dkg baracklekvár
A lisztet egy keverőtálba tesszük,a cukrot, kakaóport, margarint ,tojássárgáját,fűszereket a citromhéjjal együtt,robotgéppel összedagasztjuk,és a tejet közben adagoljuk hozzá.Sima tésztát kapunk,és betesszük a hűtőbe 1 napra, fóliába csomagolva. Ha azonban sietnünk kell,akkor 1 órára hűtsük le.Sütőlapot készítünk zsírpapírral vagy szilikonos lappal béleljük,és erre helyezzük a kiszaggatott tésztákat egymástól legalább 3 cm távolságra.Ezután 2 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát,és virágszirom szaggatóval kiszaggatjuk a felét,míg a másikat a lyukas szaggatóval.Előmelegített sütőben 200 fokon 14 perc alatt szép világosra sütjük őket.Kihűtjük,és a sima lapokra nyomunk lekvárt,és a lyukas tésztával össze illesztjük olvasztott csokoládéval,amit olajjal hígítottunk . Bespricceljük a tetejét, és pisztáciával megszórjuk. Ezután dermesztjük, majd dobozokba tároljuk az ünnepekig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése