Úgy döntöttem,hogy megsütöm próbaképpen ezt a nagyon finom kókuszos csemegét,ami török eredetű.Külföldi blogban találtam rá,és nagyon megtetszett.Puha,és omlós,kókuszos,és csokis,ami csak jó lehet!Karácsonyra is érdemes megsütni.
Hozzávalók 8 db-hoz.
A tésztához:
14 dkg finomliszt
2 ek jóminőségű sötét kakaópor
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája M-es
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
1 tk sütőpor
2 ek habtejszín.
1 bionarancs reszelt héja, vagy 1 cs instant citromhéj a Dr Oetkertől.(Kiváló minőség!)
A töltelékhez:
1 tojás fehérje,kb 4dkg
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg kristálycukor.
A díszítéshez:
10 dkg étcsoki + 2 ek olaj.
Elkészítési módja:
A kakaós tésztához a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissen tartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.Ez azomban el is maradhat.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10 darab, azonos méretű, kb 1 dkg gombócot formálunk.
A nyers tésztából kb 3,2 dkg gombócot készítünk, kilapítjuk és becsomagoljuk vele a kókuszos tölteléket.
Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180°C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból,vagy csöves zsákból ízlés szerint,spricceljük be vele a sütemények tetejét.
Készítése:
Hozzávalók 8 db-hoz.
A tésztához:
14 dkg finomliszt
2 ek jóminőségű sötét kakaópor
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája M-es
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
1 tk sütőpor
2 ek habtejszín.
1 bionarancs reszelt héja, vagy 1 cs instant citromhéj a Dr Oetkertől.(Kiváló minőség!)
A töltelékhez:
1 tojás fehérje,kb 4dkg
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg kristálycukor.
A díszítéshez:
10 dkg étcsoki + 2 ek olaj.
Elkészítési módja:
A kakaós tésztához a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissen tartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.Ez azomban el is maradhat.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10 darab, azonos méretű, kb 1 dkg gombócot formálunk.
A nyers tésztából kb 3,2 dkg gombócot készítünk, kilapítjuk és becsomagoljuk vele a kókuszos tölteléket.
Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180°C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból,vagy csöves zsákból ízlés szerint,spricceljük be vele a sütemények tetejét.
Készítése:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése