Hozzávalók
5 deka kókuszzsír,
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma,apróra vágva,
1 kisebb darabka gyömbér reszelve,
1 kisebb darab friss chili aprítva,
1 szál sárgarépa,karikázva
10 dkg shitaki,vagy csiperke gomba szeletelve,
8 dl csirkealaplé
2 ek halszósz,és szójaszósz,
1 darab lime citrom leve,só,frissen őrölt bors,
friss korianderzöld kisebb csokorral.
3 dl deci kókusztej.
Elkészítése
A kókuszzsíron megfuttatjuk a zöldhagymát,fokhagymát, reszelt gyömbért, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Tovább pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel, és ekkor adjuk hozzá a friss gombát és a zöldséget, ízesítjük a citromfűvel, a chilivel, a halszósszal,szójaszósszal a lime levével, és sózzuk,borsozzuk. Hozzáadjuk az alaplevet, készre főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak, ekkor szórjuk bele a finomra vágott koriandert.
A Nagyszüleimnél ha nyaraltam,finomabbnál finomabb ételek vártak.Mindenféle állatot tartottak,így semmiből nem volt hiányonyunk.A húslevesek sokasága,a finom sülthusik , lúd, kacsa,galamb,kakas, vadhús, és még a gyöngytyúk is mesterien került ki nagyanyám asztaláról.Csodás hónapokat,főleg a szünidőt töltöttem náluk.Hideg téli estéken,hazaérve jól esik,egy forró pikáns savanykás thai leves.Jó étvágyat hozzá!
5 deka kókuszzsír,
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma,apróra vágva,
1 kisebb darabka gyömbér reszelve,
1 kisebb darab friss chili aprítva,
1 szál sárgarépa,karikázva
10 dkg shitaki,vagy csiperke gomba szeletelve,
8 dl csirkealaplé
2 ek halszósz,és szójaszósz,
1 darab lime citrom leve,só,frissen őrölt bors,
friss korianderzöld kisebb csokorral.
3 dl deci kókusztej.
Elkészítése
A kókuszzsíron megfuttatjuk a zöldhagymát,fokhagymát, reszelt gyömbért, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Tovább pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel, és ekkor adjuk hozzá a friss gombát és a zöldséget, ízesítjük a citromfűvel, a chilivel, a halszósszal,szójaszósszal a lime levével, és sózzuk,borsozzuk. Hozzáadjuk az alaplevet, készre főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak, ekkor szórjuk bele a finomra vágott koriandert.
A Nagyszüleimnél ha nyaraltam,finomabbnál finomabb ételek vártak.Mindenféle állatot tartottak,így semmiből nem volt hiányonyunk.A húslevesek sokasága,a finom sülthusik , lúd, kacsa,galamb,kakas, vadhús, és még a gyöngytyúk is mesterien került ki nagyanyám asztaláról.Csodás hónapokat,főleg a szünidőt töltöttem náluk.Hideg téli estéken,hazaérve jól esik,egy forró pikáns savanykás thai leves.Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése