2015. február 24., kedd

Gesztenyés krémes


A PRÍMA KONYHA JANUÁRI SZÁMÁBAN TALÁLTAM RÁ ERRE A GYORS SÜTÉS NÉLKÜLI GESZTENYÉS FINOMSÁGRA. NEM VOLT KÉTSÉGEM FELŐLE, HOGY GYORSAN ELFOG FOGYNI, HISZEN SZERETJÜK A GESZTENYÉS SÜTEMÉNYEKET. AKINEK KEVÉS AZ IDEJE, AZ ÁLLJON NEKI, PERSZE LEGYENEK MEG ODAHAZA A HOZZÁVALÓK. GYORSAN ELKÉSZÜL VELE, CSAK BE KELL HŰTENI, ÉS MÁR FOGYASZTHATÓ IS.



Az alaphoz:

25 dkg gesztenyemassza
15 dkg darált keksz
5 dkg vaj
3 ek rum
2 ek tej

A vaníliás krémhez:

2 tojás sárgája
7 dl tej
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj

A tetejére:

4 dl habtejszín
2 ek cukor
4 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

A gesztenyemasszát a kekszmorzsával,vajjal,és és rummal összedolgozzuk sima masszává.Egy 30 x 20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk,és a masszát egyenletesen elkenjük rajta..A vaníliakrémhez 5 dl tejet fölforralunk. A maradék 2 dl tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport,és a tojások sárgáját simára dolgozzuk.A forrásban lévő tejhez öntjük kevergetve sűrűre főzzük.A tűzhelyről hűlni hagyjuk.Amikor teljesen kihűlt elektromos habverővel krémesre keverjük,majd apránként beledolgozzuk a puha vajat is.Egyenletesen a gesztenyés alapra kenjük,és a hűtőbe tesszük dermedni.A tejszínből és cukorból keményt habot verünk,és a krém tetejére simítjuk.Reszelt csokoládéval megszórjuk,és 3 órát a hűtőbe dermesztjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése