Van olyan, aki nem szereti a zserbót? És van olyan aki nekiállna péntek délután, a munkából hazaérve? Ha nem, akkor itt lesz egy egyszerűsített változat a konyhámból! Pici türelmet kérek. Omlós, majd puha lap, baracklekvár, dió, csoki.
Hozzávalók
Tészta:
20 dkg liszt
5 dkg nádcukor
12 dkg hideg vaj
1 ek jeges víz
Töltelék:
2 tojás
6 dkg nádcukor
15 dkg őrölt dió
20 dkg sűrű házi baracklekvár,
5 dkg tejcsoki darabolva
A behúzáshoz:
10 dkg tejbevonó (olvasztott)
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2. A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat vízzel addig pörgetjük a robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, ne melegedjen fel nagyon a tészta.)
3. A tésztát egy 22 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen kinyújtjuk, eligazítjuk,villával megszurkáljuk. 10-12 perc alatt világos aranysárgára elősütjük.
4. Ezalatt elkeverjük a tojásokat a cukorral , az őrölt dióval. A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, majd A dióhabot elkenjük rajta, megszórjuk a csokidarabokkal , és visszatéve a sütőbe, még 5 percig sütjük.
5. A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd, a megolvasztott ét csokival áthúzzuk, és felkockázva tálaljuk dermedés után.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése