Húsvétra igazi ünnepi menü lehet.
2 báránykaraj bordacsonttal
Marinád:
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 tk reszelt gyömbér
só
őrölt fekete bors
Köret:
40 dkg vegyes zöldségköret (fagyasztott)
só
bors
2 ek vaj
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, és szárazra töröljük. A marinádhoz valókat összekeverjük, és a húsokat bedörzsöljük vele, majd egy jól záródó dobozban a marinádban hagyva 1 éjszakán át hűtőben érleljük.
Másnap a grillserpenyőt forrósítsuk fel, és a húsokat grillezzük megforgatva 4-6 percig. Kevés sóval ízesítjük, és meleg helyen tartjuk mindaddig, míg a zöldségkeveréket vajon a sóval, borssal fűszerezve félpuhára pároljuk.
Ezután tálaljuk a báránybordával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése