A sütőtök nagyon sok bétakarotint tartalmaz.
Érdemes leveseket is készíteni belőle, főleg nyáron , ha azt szeretnénk hogy szépen lebarnuljunk a napon.Tehát konzervből is érdemes elkészíteni.
A recept hozzávalói ( 4 személyre):
1 fej hagyma
5 dkg kókuszzsír
1 db kisebb sütőtök (40 dkg)
10 dkg mascarpone
1 dl tejszín
4 evőkanál tökmagolaj
3 db alma
2 dkg gyömbér
1 mokkáskanál szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
só
bors
1 evőkanál citromlé
Elkészítés :
1 nagyobb fej hagymát megtisztítunk, felszeletelünk, majd kókuszzsíron elkezdjük dinsztelni. Hozzáadunk 1 kisebb sütőtököt meghámozva, felkockázva és pár percig fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük őrölt gyömbérrel, szerecsendióval, kevés zúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sütőtökhöz, és puhára főzzük az egészet. Végül hozzáadjuk a mascarponét a tejszínt, és simára turmixoljuk a levest. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése