Gyakran készítem el ezt a nagyon finom pitét. leginkább akkor ha friss kaprot tudok szerezni, vagy már terem a kertünkben.Télen is meglehet sütni, akkor a mélyhűtőből veszem elő a kaprot, mivel mindig teszek el tavasszal összevágva egy kis dobozban.
- A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 db tojássárgája
- 6 dkg cukor
- 1 csipet só
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor (frissen vágott)
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
- A tálaláshoz:
- porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
- A töltelék hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a túrókrémbe forgatjuk.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben toljuk, majd légkeverékes sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése