A vinaigrette mártás nem csak a francia konyha egyik alapreceptje, de talán a leggyakrabban használt és egyben legegyszerűbben elkészíthető salátaöntet is.
Nagyszerű salátákat készíthetünk bármilyen hússal,vagy anélkül. A saját ízlésünkre szabva.Egészséges,és laktató, diétázók is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Az aprítógép tálkájában öntjük a mustárt és az ecetet, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük,és az olajat sem hagyjuk ki.Pár másodpercig turmixoljuk,és már kész is a mártás.Felesleges bajlódni habverővel. Kivéve ha ez nem áll rendelkezésünkre,akkor habverővel készítsük.
A vinaigrette zárt edényben - napfény elől elzárva - szobahőmérsékleten is akár 1 hétig eltartható.
Az ecetes-olajos mártás a salátáknak és zöldségeknek leheletnyi fűszeres aromát ad. Alapszabály a vinaigrette készítésénél: egy rész savanyú anyaghoz (borecet vagy citromlé) négy rész olajat kell számítani.
Elkészítése és hozzávalók még.:
2 db sült kacsamellfilé
1 csomag galambbegysaláta
2 szál újhagyma
2 db paradicsom
A sült kacsamellet felszeleteljük,és a salátára rendezzük,majd ízlés szerint felkarikázzuk az újhagymákat,és középre tesszük,amire a szeletelt paradicsom kerül.
A mártással jól meglocsoljuk,és azonnal tálaljuk is.
Elkészítés:
1. Az aprítógép tálkájában öntjük a mustárt és az ecetet, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük,és az olajat sem hagyjuk ki.Pár másodpercig turmixoljuk,és már kész is a mártás.Felesleges bajlódni habverővel. Kivéve ha ez nem áll rendelkezésünkre,akkor habverővel készítsük.
A vinaigrette zárt edényben - napfény elől elzárva - szobahőmérsékleten is akár 1 hétig eltartható.
Az ecetes-olajos mártás a salátáknak és zöldségeknek leheletnyi fűszeres aromát ad. Alapszabály a vinaigrette készítésénél: egy rész savanyú anyaghoz (borecet vagy citromlé) négy rész olajat kell számítani.
Elkészítése és hozzávalók még.:
2 db sült kacsamellfilé
1 csomag galambbegysaláta
2 szál újhagyma
2 db paradicsom
A sült kacsamellet felszeleteljük,és a salátára rendezzük,majd ízlés szerint felkarikázzuk az újhagymákat,és középre tesszük,amire a szeletelt paradicsom kerül.
A mártással jól meglocsoljuk,és azonnal tálaljuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése