Az alap receptet írtam le, de bármilyen lekvárt, és diszítőt használhatunk ehhez a nyári melegben készült csábító finomsághoz. Elég rövid időre jégre tenni, és már fogyasztható is.Vaníliás csokipárnákkal, natúr pisztáciával, áfonyalekvárral, csokipasztillával, eperdzsemmel lehet sokféle ízesítéssel kínálni.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromaroma
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl (habtejszín)
- 1 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál házi baracklekvár
Elkészítése:
A rizst kevés sós, forró vízzel leöntve előfőzzük 20 percet, majd leszűrjük és a tejjel és az ízesítőkkel puhára főzzük.
Ezután kihűtjük és a mascarponéval összekeverjük, majd a tejszínt a cukorral habbá verjük és lazán belekeverjük.
Végül dobozokba adagoljuk, baracklekvárral leöntjük a tejszínes rizst és lefagyasztjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése