Ezt az ételt gyakorta készítem el, csak más -más körettel. Nem lehet betelni az egyszerű ízeivel.A tésztákat pedig nagyon kedvelem, pláne ha olasz.Így van ez most is, mert a csavart makaróni az egyik kedvencem.Lássuk a "medvét,,!
Hozzávalók:
8 szelet tisztított sertéskaraj szelet
3 ek liszt
kevés só,bors
1 ek paradicsom püré
2 dl fehérbor
1 tk instant fokhagymapor
8 szelet tisztított sertéskaraj szelet
3 ek liszt
kevés só,bors
1 ek paradicsom püré
2 dl fehérbor
1 tk instant fokhagymapor
5 dkg vaj
Elkészítés:
A karaj szeleteket kissé kiveregetjük sózzuk borsózzuk,majd lisztben megforgatjuk,a serpenyőben a vajat felhevítjük,és a hús szeleteket mint két oldalán átsütjük.A húst kiszedjük egy tálra,majd a maradék zsiradékba keverjük a paradicsom pürét.Felöntjük a borral,és kevés vízzel,jól elkeverjük,fűszerezzük a fokhagymaporral,és ha kell utána sózzuk.A hússzeleteket visszatesszük a mártásba,és letakarva puhára főzzük.A makarónit kifőzzük hasonlóképpen, mint a spagettit, csak vigyázzunk, ne maradjon kemény.Összerázzuk kevés olajjal, és a húsra öntjük.Tálaláskor alulra tésztát, a tetejére ültessük a húst, és diszítsük petrezselyemmel.Jó étvágyat hozzá!Savanyúságot kötelező hozzá fogyasztani!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése