2018. október 31., szerda

Sertéskaraj vadász módra






Hozzávalók:

Hozzávalók: 4 személyre

- 70 dkg  sertéskaraj csont nélküli
- 2 evőkanál vaj
őrölt bors
- 20 dkg barna csiperkegomba
1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg krémsajt
- 8 dkg Kolozsvári  szalonna
- só


Elkészítés:
A csíkokra vágott szalonnát zsiradék hozzáadása nélkül serpenyőben kiolvasztjuk. Félretesszük.A húst szeletekre vágjuk,  kiveregetjük, és a forró vajon nagyjából 5 perc alatt mindkét oldalán kicsit megpirítjuk, elősütjük. A serpenyőből kivesszük, és a visszamaradt zsiradékban a gombát átpirítjuk.Közben sóval,  őrölt borssal fűszerezzük. A szalonnát, a pirított gombát,  a finomra aprított fokhagymát, és sült hagymát  és a sajtot összekeverjük, majd a húsra simítjuk, fedővel letakarva puhára pároljuk.Közben kevergetjük.Kevés folyadékkal pótoljuk. Tricolor tésztával kínáltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése