2018. november 17., szombat

Oroszkrém kocka

Ha gyorsan szeretnénk süteményt előállítani, akkor válasszuk a Dr Oetker legújabb termékei közül a pudingos sütiport, mely az oroszkrém tortát idézi ízeiben.Nem kell hozzá nagy szaktudás, és igazán gyorsan el is készül.






Hozzávalók:
A piskótához:

5 tojás
5 ek liszt
5 ek cukor
1 tk vaníliás cukor
csipet só

Krém:
1 csomag sütipuding oroszkrém tortához a Dr Oetkertől
5 dkg kandírozott cseresznye
1 ek kandírozott citrusfélék ( narancs,citrom)
3,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló


Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojásfehérjét a csipet sóval, vaníliás cukorral majd ha kicsit felverődött a cukorral habosra felverjük, de ne túl keményre.
A tojássárgákat egyenként elkeverjük a fehérjékbe, majd beleszitáljuk a lisztet.Egyenletesen kívülről befelé keverjük ki a tésztát vigyázva ne törjük össze.Sütőtepsibe teszünk sütőpapírt, és ráöntjük a masszát,és elkenjük egyenletesre.200 fokon előmelegített sütőbe tolva 180 fokon megsütjük. 15 perc alatt készül el.
A krémhez az előírásnak megfelelően keverjük ki a tejjel a pudingport.A cukrot tegyük hozzá, és főzzük sűrűre.A piskótát hűlés után ketté vágjuk, majd rákenjük a krémet,és a citrusféléket elszórjuk a tetején.Rárakjuk a másik lapot, és lenyomkodjuk.A tetejére cukrozott tejszínhabot verünk fel habfixálóval, és rákenjük. Díszítésként kandírozott cseresznyével rakjuk ki a tetejüket,ha már felvágtuk őket szép kockákra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése