2019. február 4., hétfő

Tejszínes rákleves üvegtésztával


Az ázsiai leveseket nagyon szeretjük. A minap készítettem el ezt a levest.Tartalékban volt a mélyhűtőbe egy csomag garnéla, és gondoltam meglepem vele magunkat.












Hozzávalók

4 fő
  1. 0,5 kg mirelit rákhús garnéla
     
  2. 2 ek kókuszolaj
     
  3. 1 szál újhagyma
     
  4. 1 gerezd fokhagyma
     
  5. 1 szál sárgarépa
     
  6. 2 liter víz
     
  7. 1 húsleves kocka
     
  8. 2 ek halszósz vagy osztriga szósz (hipermarketben kapható)
     
  9. 2,5 dl tejszín
     
  10. 1 kk őrölt zöld kardamom
     
  11. 1 kk szerecsendió
     
  12. 1 kk chilipaprika pehely
     
  13. 1 kk gyömbér
     
  14. 1 kk kurkuma
     

1/2 csomag (5 dkg) üvegtészta


Elkészítése:

Egy kevés olajon (most kókuszolajat használtam) üvegesre pároljuk a felkarikázott újhagymát és fokhagymát.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát és ha picikét megbarnult, akkor felöntjük a húsleves lével. Egy kis halszószt öntünk bele, majd befűszerezzük szerecsendióval, gyömbérrel, pici chilivel és kurkumával színezzük, kardamommal ízesítjük,majd hozzáadjuk a leveskockát.

20 percig főzzük,majd a forró levesbe tesszük a rákokat és felöntjük a tejszínnel. Lassan felforraljuk és ha megpuhult a rákhús, ami pár perc, akkor kész is.
Ízlés szerint ha egy kicsit távol-keleti jellegűbb levest szeretnénk, akkor egy kis csomag üvegtésztát is főzzünk bele.Szükség szerint még sót is tehetünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése