2019. december 25., szerda

Fehér csokis pisztáciakrémes isler







Hozzávalók:


35 dkg liszt
5 dkg őrölt pisztácia sótlan
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
10 dkg pisztácia krém,vagy készítsük el
Krém:
15 dkg pisztácia 10 dkg vaj
7 dkg porcukor
25 dkg fehér csokoládé
2 ek olaj
1 kis marék vágott zöld pisztácia


Elkészítése:

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és 
30 percre, fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk. Ezután lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz (ez kb. 12-13 perc).A krémhez a pisztáciát egy serpenyőben átpirítjuk, így sokkal intenzívebb lesz az illata/íze. Ezután aprítóban alaposan lezúzzuk, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és még párszor átzúzzuk, hogy krémes “tölteléket” kapjunk. A kihűlt linzereket kettesével összetapasztjuk a krémmel és egy napig hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon a tészta. Másnap vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csoki ⅔-át, mikor felolvadt, levesszük a gőzről és belekeverjük a maradék ⅓-ad mennyiséget.Belemártjuk fejjel lefelé az islereket, egy késsel lehúzzuk a tetejéről a felesleges csokit, és rácsra rakjuk őket. Mikor már kissé megdermedt a fehér csoki-réteg, a maradék olvasztott fehér csokit egy pici nyomózsákba rakjuk, kis lyukat vágunk a végén és becsíkozzuk vele az islerek tetejét. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával és ha megdermedt a csoki, már ehetjük is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése