A tejszínes ragu igazi klasszikus, amit mindenki imád és persze mindenki tudja azt is, hogy rizzsel a legfinomabb.Én azonban már unom a rizsát, és szarvacska tésztával tálaltam. Vasárnapi ebédnek vagy gyors vacsinak is isteni finom, próbáljátok ki!
- Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- olaj
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg karfiol
- 20 dkg vegyes Vega zöldségkeverék (Több minden van benne,gomba is)
- 1 evőkanál petrezselyemzöld vágott
- 50 dkg szarvacskatészta
- só, őrölt bors
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
Elkészítés:
50 perc
- Forró olajban lepirítjuk a hagymát, mehet rá a kockázott csirkemell, sózzuk, borsozzuk és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott répát, majd ha kicsit puhult, mehet a zöldborsó és a többi zöldségkeverék, petrezselyem is. Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a tejszínt, és ha felforrt, a vízzel kikevert liszttel sűrítjük. Ha kész, a tetejére teszünk kevés vajat, így tálalásig nem bőrösödik. Kifőzött szarvacska tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése