2020. január 12., vasárnap

Tejszínes zöldséges csirke


A tejszínes ragu igazi klasszikus, amit mindenki imád és persze mindenki tudja azt is, hogy rizzsel a legfinomabb.Én azonban már unom a rizsát, és szarvacska tésztával tálaltam. Vasárnapi ebédnek vagy gyors vacsinak is isteni finom, próbáljátok ki!







  1. Hozzávalók:
  2. 60 dkg csirkemellfilé
  3. 1 fej hagyma
  4. olaj
  5. 20 dkg zöldborsó
  6. 10 dkg karfiol
  7. 20 dkg vegyes Vega zöldségkeverék (Több minden van benne,gomba is)
  8. 1 evőkanál petrezselyemzöld vágott
  9. 50 dkg szarvacskatészta
  10. só, őrölt bors
  11. 2 dl főzőtejszín
  12. 2 ek liszt

Elkészítés:

50 perc
  1. Forró olajban lepirítjuk a hagymát, mehet rá a kockázott csirkemell, sózzuk, borsozzuk és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott répát, majd ha kicsit puhult, mehet a zöldborsó és a többi zöldségkeverék, petrezselyem is. Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a tejszínt, és ha felforrt, a vízzel kikevert liszttel sűrítjük. Ha kész, a tetejére teszünk kevés vajat, így tálalásig nem bőrösödik. Kifőzött szarvacska tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése