post-img

Hozzávalók a tésztához:
-5 tojás fehérje,
-20 dkg héjas mandula darálva,
-15 dkg barna cukor,
-5 evőkanál liszt,
-1 teáskanál sütőpor,

a krémhez:
-5 tojás sárgája,
-2 dl tejszín,
-2 evőkanál étkezési keményítő,
-10 dkg cukor,
-20 dkg vaj,

a tetejére:
-10 dkg mandulaforgács,

Elkészítés:
Az alaphoz nagyon jól felverjük a fehérjéket csipet sóval. Aztán a barna cukorral tovább verjük. Lazán belekeverjük a darált mandulát és a sütőporos lisztet. 180°C fokos sütőben tűpróbáig sütjük 26 cm-es tortaformába. Ha kihűlt kettévágjuk.
A krémhez a tojássárgákat cukorral, keményítővel tejszínnel simára keverjük, majd lassú tűzön besűrítjük. Ne forrjon. Puding sűrűségű lesz. A vajat kockákra vágva még melegen beleolvasztjuk. Jól kihűtjük, ezalatt kenhetővé válik. A krém felét a lapok közé töltjük, A többivel kívülről is bekenjük a tortát. Száraz serpenyőben megpirított mandula pehellyel feldíszítjük.