Minden húsos ételhez kell valami ötlet, ezt a receptet a Mesterkonyháról hoztam.
Hozzávalók
- 60 dkg sertésszűz
- 5 evőkanál étolaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db nagy vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1.5 dl vörösbor
- 1 kg burgonya
Elkészítés
A megtisztított és cikkekre vágott hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a húst is belerakjuk, megsózzuk, megborsozzuk, 5-6 percig pároljuk, majd a paprikát rászórjuk, elkeverjük, végül a vörösborral fölöntjük és további puhulásig lefedve zsírjára sütjük. Tálaláskor pirított burgonyát kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése