2025. január 14., kedd

Tejfölös shiitakegombás debreceni

Hétköznapi ebéd,ami hirtelen ötletből jött.


 Hozzávalók

 4 adag
  1. 4 darab debreceni kolbász
  2. 1 db vöröshagyma
  3. 3 ek olaj
  4. só,bors
  5. 1 db pritamin paprika
  6. 1 ek fűszerpaprika
  7. 2 gerezd fokhagyma
  8. 1 csokor petrezselyemzöld
  9. 2 dl tejföl
  10. 1 tk liszt
  11. 10 dkg shiitake gomba


Elkészítés

 40 perc
  1. 1

    Olajon megpirítjuk az aprított hagymát.A kolbász héját eltávolítjuk,és felkarikázzuk.Rádobjuk a hagymára,és kissé lepirítjuk.

    Tejfölös shiitakegombás debreceni recept fázis 1 fotójaTejfölös shiitakegombás debreceni recept fázis 1 fotójaTejfölös shiitakegombás debreceni recept fázis 1 fotója
  2. 2

    A pritamin paprikát apróra vágjuk.Hozzáadjuk a kolbászhoz,és fűszerezzük borssal sóval.A fokhagymát felaprítva keverjük bele.A fűszerpaprikával megszórjuk.Ezután adjuk a tisztított gombát, (a szárát levágjuk,és megmossuk),és felöntjük 1 dl vízzel,vagy csirke alaplével.

    Tejfölös shiitakegombás debreceni recept fázis 2 fotójaTejfölös shiitakegombás debreceni recept fázis 2 fotójaTejfölös shiitakegombás debreceni recept fázis 2 fotója
  3. 3

    Lefedve főzzük 20 percig,majd a tejfölt kikeverjük a liszttel és besűrítjük vele a ragut.Petrezselyem vagdalékkal színezzük,és ízesítjük.Kínáljuk nokedlivel.

    Tejfölös shiitakegombás debreceni recept fázis 3 fotójaTejfölös shiitakegombás debreceni recept fázis 3 fotójaTejfölös shiitakegombás debreceni recept fázis 3 fotója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése