Ez az újabb rolád amit mascarpónés gesztenyével töltöttem meg.Kétfajta csokiforgáccsal díszítettem a tetején a krémrózsákat. A csokibevonat a krémes ízhez nagyon jól harmonizál.
Hozzávalók:
5 egész tojás
1 darab tojásfehérje
5 ek. kristálycukor
1/2 dl rum
3 ek. finomliszt
2 ek. sötét holland kakaópor
1 ek. étkezési keményítő
1 narancs reszelt héja
A krémhez:
25 dkg mascarpóne
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 ek rumaroma
A bevonathoz 10 dkg ét tortabevonó
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból megsütjük a kakaós tekercset. A sajtkrémet a gesztenyemasszához keverjük a cukorral együtt.Végül a vajjal kihabosítjuk,és a rummal. Megtöltjük vele a roládot, és feltekerjük, majd bevonjuk csokoládéval,amit gőz felett 2 evőkanál olajjal simára olvasztottuk. A tetejére kevés krémet hagyjunk, hogy díszíteni lehessen, és még fehér csokireszelékkel felváltva barna csokireszelékkel.
Hozzávalók:
5 egész tojás
1 darab tojásfehérje
5 ek. kristálycukor
1/2 dl rum
3 ek. finomliszt
2 ek. sötét holland kakaópor
1 ek. étkezési keményítő
1 narancs reszelt héja
A krémhez:
25 dkg mascarpóne
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 ek rumaroma
A bevonathoz 10 dkg ét tortabevonó
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból megsütjük a kakaós tekercset. A sajtkrémet a gesztenyemasszához keverjük a cukorral együtt.Végül a vajjal kihabosítjuk,és a rummal. Megtöltjük vele a roládot, és feltekerjük, majd bevonjuk csokoládéval,amit gőz felett 2 evőkanál olajjal simára olvasztottuk. A tetejére kevés krémet hagyjunk, hogy díszíteni lehessen, és még fehér csokireszelékkel felváltva barna csokireszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése