2014. december 16., kedd

Húsgombócok tejszínes szarvasgombás mártással.

Újra olaszos ételt készítettem,természetesen húsgombóccal megint.Az olasz konyhát imádom,mert ahány régió,annyi szokás.Én mindegyiket imádom!



Hozzávalók:
A körethez,és a mártáshoz:

30 dkg tricolor spagetti ( olasz)Lidl-be kapható.
 2,5dl főzőtejszín
só, szerecsendió
parmezán reszelve
15 dkg szarvasgomba krém, (A Spaarban kapható)
 1 kevés frissen őrölt bors
A gombóchoz:
40 dkg darált marhahús,
1 kisebb fokhagyma  reszelve,3 ek tejszín,
só,citrombors,kakukkfű ízlés szerint,
2 ek pankomorzsa,1 db tojás,

Elkészítése:
a húshoz keverjük a morzsát,tojást,fokhagymát,és sót,meg a fűszereket.V
A spagettit lobogó vízben kb 10 perc alatt főzzük al dentére, avagy fogkeménységűre. Kövessük a tészta zacskóján előírt időtartamot. A vizet csak akkor sózzuk meg, amikor már forrásban van.


izes kézzel gombócokat formálunk belőle.Lisztbe mártjuk,és félretesszük a hűtőbe.
Ha a tészta megfőtt, öntsük le róla a vizet majd egy külön edényben vajat hevítünk,és beleöntjük a tésztát,majd összerázzuk.  Kóstoljuk meg, szükségese tovább ízesíteni.A tejszínnel keverjük el a szarvasgombakrémet,ízestjük szerecsendióval,borssal.Lassú tűzön kevergetve főzzük fel,majd reszeljük bele a parmezánt.Sűrűre főzzük rövid ideig.A húsgombócokat süssük ki egy serpenyőben,szép pirosra,majd itassuk le egy papíron.Szedjük tálra a tésztát,és a gombócokkal,majd a mártással öntsük nyakon.Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése