Hozzávalók 2 fő részére:
4 szelet karaj
4 evőkanál mustár
egy evőkanál olaj
5 db közepes méretű burgonya
3 szál rozmaring ág
5 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 mokkáskanál őrölt, piros fűszerpaprika
1 mokkáskanál só,frissen őrölt bors,
Az elkészítése:
A húst az egyik szélén 1 cm-es távolságokban bevagdaljuk. A mustárt az olajjal , fokhagymával ,borssal,sóval összekeverjük és bepácoljuk vele a hús szeleteket. Ha van időnk egy egész éjszakára benne hagyjuk és hűtőben, lefedve tartjuk. Ha erre nincs időnk, akkor elég egy óra is a pácban.
Mialatt a hús pácolódik a krumplit hasábokra vágjuk,és sós vízben megfőzzük,de ne főzzük széjjel.Vajat teszünk rá,és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A húsokat forró serpenyőben kisütjük, szép pirosra mind a két oldalát. Forrón tálalajuk, rozmaringággal díszítjük, egyből fogyasszuk:).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése