Nagyon régi recept,azonban megéri elkészíteni, mert kiváló desszert, és elővehetjük a régi porosodott recepteket néha,mert nem lehet őket megunni.
Hozzávalók:
- 2 db zsemlye,
- 4 ek meggydzsem,de ne túl kemény legyen.
- 1 dl fehérbor,
- 2 db tojás,
- 2 -4 ek liszt,
- 1 mk kardamommag őrölt,és
- 1 mk őrölt szegfűszeg,
- pici só,2 ek tej,
- porcukor a szóráshoz. ( vaníliás)
- 5 dl olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A zsemlyéket kettévágjuk, és a borba mártjuk. Ezután tálra helyezzük,és megkenjük a dzsemmel,majd összeragasztjuk őket. A tojásokat pici tejjel,sóval ,és a fűszerekkel jól kikeverjük,és a liszttel sűrű palacsintatésztát keverünk. Olajat forrósítunk egy edényben annyit,hogy kényelmesen kitudjuk sütni a palacsinta tésztába mártott zsemlyéket.Ezután szép pirosra sütjük forró olajban. Papírtörlő kendőre kiszedjük,majd tálra téve porcukorral megszórjuk. A legjobb,ha a cukor vaníliás! Melegen a legfinomabb, mint a fánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése