2015. február 26., csütörtök

Krémes birskörte leves



Hozzávalók:

2 db szép sárga birskörte
1 biocitrom héja,és leve
csipet só
1 késhegynyi kardamom
1 db fahéjrúd
1 db csillagánizs
4 db szegfűszeg
4 ek barna cukor
1 dl tejszín
2 dl tejföl
1 ek étkezési keményítő
1 liter víz
őrölt fahéj a tetejére

Elkészítése:
A birskörtéket jól megmossuk,és felszeleteljük hasábokra héjastul. A magházukat eltávolítjuk.Feltesszük egy fazékban a vízzel,és a cukorral sóval,fűszerekkel citromlével főni.5 perc elteltével kiveszünk 8-10 szép szelete a tálaláshoz. Ezután a fűszereket eltávolítjuk,és a tejfölt a keményítővel elkeverjük csomómentesre,majd a főzőléből kiveszünk,és teszünk a tejfölös keverékbe,és azzal is elkeverjük.A levesünket besűrítjük vele,és jól elkeverjük.Hozzáöntjük még a tejszínt is.Botmixerrel pépesítjük a levest,és a végén tesszük bele a citrom héjat. Visszatesszük a levesbe a félretett birsszeleteket,és csészékbe tálaljuk. Fahéjjal megszórjuk a tetejük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése