2015. február 26., csütörtök

Kakaós-meggyes márványkalács.








Hozzávalók:

2,5 dl tej
3 dkg élesztő
8 dkg cukor
55 dkg liszt
nagy csipet só
8 dkg Rama vajas íz
2 tojássárgája+ 1 tojás a kenéshez
5 dkg kakaópor
35 dkg kimagozott meggy ( fagyasztott vagy lecsepegtetett befőtt)

Elkészítése:

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, kevés lisztet, hagyjuk felfutni.A többi lisztet, a sót, a Ramat elmorzsoljuk egy tálban, majd a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt hozzáadva tésztává dagasztjuk.A tésztát kettévágjuk az egyik felébe gyúrjuk a kakaóport egy kevés vízzel. A tésztákat langyos helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.1 cm vékony téglalapra nyújtjuk midkettőt, majd az egyiket kevés vízzel lekenjük, és a másikat ráfektetjük.Rászórjuk a meggyet,majd a két hosszabb oldaláról elkezdjük feltekerni, míg középen találkoznak.Megkenjük tojással, ismét megkelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük.Miután kihűlt, sötét és fehér csokoládéval lecsurgatjuk.14 szelet lessz belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése