Hozzávalók:
20 dkg pisztáciás marcipán
25 dkg piskótamaradékk szélek,egyéb
2 ek jamajikai rum
1 ek margarin
1 ek sötét jóminőségű kakaópor
2 ek barna nádcukor
3 ek baracklekvár
1 citrom reszelt héja,vagy instant
1 kk őrölt vaníliarúd
10 dkg őrölt mandula
Bevonat a széleinek:
10 dkg ét tortabevonó
2 ek olaj
Diszítés: durvára vágott( brontei ) zöld pisztácia
Elkészítése:
A tölteléknek valókat összedolgozzuk ne túl puha masszává. A hűtőbe tesszük 1 órára.A csokoládét az olajjal gőzfürdőn megolvasszuk,és simára keverjük.A marcipánt egy jó nagyravágott folpackfólia közé tesszük,és nyújtófával nagyon vékony téglalap alakúra nyújtjuk.Elővesszük a puncsmasszát,és 1,5 cm hengert formálunk belőle.Ha több hengert készítünk,akkor könyebben megy.betekerjük a marcipánba a tölteléket,és megsodorjuk.kb 12 cm-es rudakat vágunk éles vizes késsel,és megformáljuk őket.A két végüket csokiba mártjuk,majd egy zsírpapírral bélel nagy tálcára helyezzük,és a darabolt pisztáciával megszórjuk.Hűtőbe tesszük dermedni.Után a tehetjük már kínáló tálra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése