Hogy ez a francia párizsi krémmel töltött torta miért éppen a lúdláb jelzőt kapta, azt nem sikerült kideríteni, de nem is ez a fontos. a lényeg a pillekönnyű csokoládéhab, és még különlegesebb, ha néhány rumos meggy is kerül bele.
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
A kakaós piskótához:
3 tojás
70 g cukor
10 g kakaópor
2 evőkanál olaj
70 g finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez
250 ml tejszín
200 g cukor
200 g vaj
150 g étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
meggybefőtt
A tetejére
150 g étcsoki vagy tortabevonó
1 1/2 evőkanál étolaj,
kandírozott cseresznye.
Elkészítés módja:
A krémmel kezdünk:A tejszínt, a cukrot, a vajat, a kakaóport és az étcsokoládét egy lábosban kevergetve felforrósítjuk, amíg minden alkotórész teljesen el nem olvad.
Jól behűtjük.
A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben a sütőport előzőleg elkevertük.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt a piskótalap, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
A tortalapot tortatányérra helyezzük és kettévágjuk.
A behűtött krémet gépi habverővel habosítjuk.
Ízlés szerinti mennyiségű meggybefőttet adunk hozzá és a piskótalapra kenjük.
A csokimázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére,és kenőkéssel egyenletesen eloszlatjuk.
Kandírozott cseresznyével diszítjük. mielőtt a csokimáz megszilárdul.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd vékony pengéjű késsel finoman körbevágva, eltávolítjuk a tortagyűrűt.
Forró késpengével kialakítjuk a szeleteket, majd ezek mentén felvágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése