Hozzávalók:
1 kg tyúk farhát nélkül,
A páchoz:
kevés olaj,őrölt citrombors, só,
1 nagyobb vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db kápiapaprika,
1 db paradicsom,
1 kisebb zeller,
1 tk só,
3 ek olaj,
1 tk őrölt bors,
1 késhegynyi majoranna,
1 csokor petrezselyem,
10 dkg füstöltkolbász.
2 dl csirkealaplé
1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A tyúk combokat,szárnyakat,és melleket a páccal jól bedörzsöljük,és a letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára.Másnap egy lábasban olajat hevítünk,és pirítsuk le az apróra vágott hagymát,és fokhagymát. A kápiapaprikát vágjuk szintén kockára,és a paradicsomot.Adjuk ezt is hozzá,és pirítsuk le,majd a zellert is kockára vágjuk,és a hagymához adjuk.Sózzuk kicsit,és borsozzuk,majd fűszerpaprikával ,majorannával fűszerezzük.Felöntjük az alaplével,és a tyúkhúst hozzáadjuk.Addig főzzük,míg a hús megpuhul.Ezután ha szükséges öntsünk még hozzá alaplevet.A kolbászt karikára vágva tegyük a pörköltbe,és pár percig főzzük.A petrezselymet felaprítva szórjuk rá,és tejföllel koronázva tálaljuk jófajta tésztával,esetleg galuskával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése