Hozzávalók:
10 dkg babapiskóta
10 dkg eper szeletekre vágva
15 dkg mascarpone
1 db tojássárgája
1 db tojásfehérje habnak felverve
1 ek porcukor
1 tk citromhéj instant
1 tk őrölt pisztácia,
1 tk őrölt pörkölt mogyoró
Az epervelőhöz:
6 db nagyobb eper
1 ek cukor
1 tk citromlé
1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
Az epreket egy edényben feltesszük a cukorral,és őrölt szegfűszeggel főni,hogy sűrű velőt kapjunk. A piskótákat törjük ketté,és mártogassuk a velőbe.3 poharat készítettem 3 személyre.A poharak aljába teszünk 4 db mártott fél piskótát,és a krémet a következőképpen készítsük el.A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük ,majd a fehérjehabot hozzáadjuk, majd a citromhéjjal és a mascarpónéval lazán összekeverjük. Ezzel a krémmel fedjük a pohárban a piskótát.Azután a darabolt eperszemekkel rakjuk meg,és a maradék epervelővel befedjük,majd a krém másik felével.Tetejét őrölt pisztáciával,és mogyoróval diszítjük.1 szál piskótával megtűzdelve jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése