A medvehagyma az egyik legkedveltebb zöld leveles fűszernövény tavasszal. Ilyenkor Szinte hivogatja az embert,hogy készíts belőlem valami szokatlanul finomat.Nos, az idén kirukkoltam saját receptekkel, és remélem bátran elkészítí más is ezeket az ételeket.A Cannelloni tipikus olasz étel,de én bátran belekevertem a besamel mártásába a medvehagymát,ezzel ízesítve aromáját az ételnek.Szerintem nagyon finomra sikerült.
Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
1 db vöröshagyma apróra vágva
só,bors,fűszerpaprika ízlés szerint.
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 mk oregano,és petrezselyemzöld
1 ek olivaolaj
1 ek vaj
9 db cannelloni henger(száraz óriás csőtészta)
A mártáshoz:
3 ek. vaj/margarin
3 ek. finomliszt
4 dl zöldségalaplé,vagy húsalaplé
2 dl tejszín
150 g reszelt gouda sajt edami
A tetejére:
5 dkg parmezánsajtot reszelünk.
A töltelékhez a hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst,és sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával megszórjuk.Elkeverjük, és a fokhagymát is belekeverjük, majd készre főzzük.Hagyjuk kihűlni.Ezután sima csőrös habzsákba szedjük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Két végük felől megtöltjük a cannellonikat a húsraguval. (a tésztát nem kell előre megfőzni!). A kb. 25x35 cm-es, mélyebb tűzálló tál/sütőedény aljára ültetjük őket.Az alját megvajazzuk a tálnak.
A mártáshoz kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, sárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a zöldséglevessel,belekeverjük az apróra vágott medvehagymát majd a tejszínnel, (habverővel) simára-csomómentesre eldolgozzuk, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, azaz a szokásosnál hígabb besalmelt készítünk 5 perc alatt. Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a sajtot, ízlés szerint sózzuk,szerecsendióval ízesítjük.
Bevonjuk a mártással a cannellonikat parmezánsajttal megszórjuk, és forró sütőben enyhe pirulásig sütjük – ennyi idő alatt nem csupán a teteje kap szép színt, de a tészta is tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt 8-10 percig pihentetjük . Kiadós étel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése