Akár húsvétra is elkészíthetjük, hiszen nagyon finom túrós, és mutatós édesség.Uzsonnára a vendégeknek, vagy a gyerekseregnek biztosan sikert arat!Olyan tavaszidéző kalácska, frissiben a legfinomabb, tehát igyekezzünk elfogyasztani!
A hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
5 dkg cukor
1 tojássárgája
5 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
25 dkg túró
3 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 ek búzadara
10 dkg aszalt sárgabarack
A tetejére:
1 tojás fehérje (én sárgáját használtam)
2 ek natúr vágott zöld pisztácia
Elkészítés módja:
Az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk.
A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk.
Hozzáadjuk a maradék cukrot,a tojássárgáját,az olvasztott vajat,végül a felfutott élesztőt.
Bedagasztjuk a tésztát a géppel.
Letakarva meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral,a vaníliás cukorral, búzadarával,és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.
A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk.
Lisztezett munkalapon egyenként gombócokat formázunk, és megint kelesztjük.
Ezután köralakura kinyútjuk, és a közepükre 1- 1 adag tölteléket halmozunk.
A tészta széleket összehúzzuk,és gombóccá formázzuk, majd finoman ellapítjuk.
Körben ollóval 7-8 szirmot bevágunk.
Ezeket kiforgatva (a töltelék felfelé álljon).
Lefektetjük,és az így kapott virágokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojás fehérjét elkeverjük, a tésztákat megkenjük és a közepére durvára tört natúr pisztáciát szórunk.
Előmelegítet langyos 150 fokos sütőbe toljuk.
180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
5 dkg cukor
1 tojássárgája
5 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
25 dkg túró
3 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 ek búzadara
10 dkg aszalt sárgabarack
A tetejére:
1 tojás fehérje (én sárgáját használtam)
2 ek natúr vágott zöld pisztácia
Elkészítés módja:
Az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk.
A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk.
Hozzáadjuk a maradék cukrot,a tojássárgáját,az olvasztott vajat,végül a felfutott élesztőt.
Bedagasztjuk a tésztát a géppel.
Letakarva meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral,a vaníliás cukorral, búzadarával,és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.
A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk.
Lisztezett munkalapon egyenként gombócokat formázunk, és megint kelesztjük.
Ezután köralakura kinyútjuk, és a közepükre 1- 1 adag tölteléket halmozunk.
A tészta széleket összehúzzuk,és gombóccá formázzuk, majd finoman ellapítjuk.
Körben ollóval 7-8 szirmot bevágunk.
Ezeket kiforgatva (a töltelék felfelé álljon).
Lefektetjük,és az így kapott virágokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojás fehérjét elkeverjük, a tésztákat megkenjük és a közepére durvára tört natúr pisztáciát szórunk.
Előmelegítet langyos 150 fokos sütőbe toljuk.
180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése