Hozzávalók:
2 db sertésszűz tisztítva az inaktól
40 dkg zöldspárga
20 dkg baconszalonna
2 ek vaj
só,frissen őrölt bors
A tormahabhoz:
2 ek torma
2 dl tejszín habnak felverve
kevés só, kevés fehérbors
Elkészítése:
A húst felszeleteljük,és kissé kiveregetjük.Sózzuk,borsozzuk,és állni hagyjuk addig amíg a spárgát megtisztítjuk,és sós vízben megfőzzük.Hideg jeges vízben blokkoljuk,és félretesszük.A tormát a tejszínhabba keverjük,sózzuk,borsozzuk,és hűtőbe tesszük.A baconszalonnát serpenyőben kisütjük,és félretesszük.A zsírt kiöntjük.Kitöröljük egy papírral,majd vajat hevítünk,és a húsokat megsütjük szép lassan..Ha elkészültünk,akkor tányérra helyezzük a hússzeleteket,majd ráhelyezzük a spárgákat majd erre a szalonnát,és megkoronázzuk a tormahabbal.Azon melegébe fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése