Ha gyorsan elszeretnénk készülni az ebéddel, akkor ajánlom ezt a nagyon finom sajtkrémlevest.Igazán nem igényel különösebb hozzáértést.Én mindíg tartok a hűtőben,de még a mélyhűtőben is sajtokat legalább 3 félét.Előfordul,hogy még ennél is többet.Így nem okoz gondot ha valamihez éppen sajt kell.A hétköznapi rohanás mellett erre jut ideje a sietős háziasszonyoknak. A melegben is jól esik egy kis kényeztető sajtkrémleves.
Hozzávalók:
3 féle sajt,kb 25 dkg, Karaván, vagy Füredi füstöltsajt,Trapistasajt, vagy Mozzarella
1 ek liszt,
1 mokkáskanál frissen őrölt szerecsendió,
1 liter zöldségalaplé,
2 dl főzőtejszín,
frissen őrölt fehérbors,
3 dkg vaj.
1 ek metélőhagyma
Elkészítés módja:
A sajtokat felkockázzuk,
Egy edényben olvasszuk fel a vajat,és és szórjuk rá a lisztet.Nagyon enyhén világosra pirítsuk.Ezután a sajtot adjuk hozzá,majd ha felolvadtak, fűszerezzük meg,és öntsük fel az alaplével.Forraljuk fel,és botmixerrel dolgozzuk össze homogén állapotúvá.A tejszínt keverjük bele,és metélőhagymával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése