Hozzávalók
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg margarin
- 2 db tojás
- 1,5 dl langyos tej
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
- 15-20 dkg baracklekvár
A díszítéshez
- fehércsoki
- bordó marcipán
- 12 db kandis cseresznye
Elkészítés
Előkészítés
A mikulásmintás kapszlikat a formákba rakom.
A dagasztógép táljába teszem a lisztet, sütőport, vajat, tojást, cukrot, mákot, stb, és jól kikeverem krémes állagúra. Utána egy kanál segítségével félig megtöltöm a formákat, és 1 kk. baracklekvárt rakok a közepébe, majd a maradék tésztát elosztom rajtuk. Forró sütőben 180 fokon készre sütöm, azután ha kihűlt, megkenem olvasztott fehércsokival, és a száraz marcipánt citromreszelőn reszelem le. Kanállal elosztom a csokira a reszelt bordó színű marcipánt. Fehércsokival bevonom a kandis cseresznyét, és középre helyezem. Jöhet a Mikulás, és persze a gyerekek.
Tálalás
12 db
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése